Barnvernsstudent Karoline i praksis ved Dominguez Hills

Barnevern ved campus Porsgrunn. Jeg valgte å dra på utveksling fordi det er annerledes, spennende, en opplevelse for livet og en sjanse jeg kanskje ikke får senere i livet.

Hvem er jeg?

Jeg heter Karoline Løvstad Arnesen og studerer til vanlig Barnevern ved campus Porsgrunn. Jeg valgte å dra på utveksling fordi det er annerledes, spennende, en opplevelse for livet og en sjanse jeg kanskje ikke får senere i livet.

Hvorfor søkte jeg meg til denne institusjonen?

Jeg har aldri vært i USA før, men har alltid drømt å dra dit og valgte derfor California State University Dominguez Hills.

Hvordan var mottagelsen?

Jeg vil ikke si at mottagelsen ved partnerinstitusjonen var noe bra. Det var vel egentlig ikke noe? Vi var i et møte ang forsikringer med partnerinstitusjonen i uke to ca, og det var første gang vi møtte dem. Medstudenter og ansatte var veldig imøtekommende og snille.

Fasiliteter på campus

Jeg hadde ikke noe fag på campus, så jeg har ikke tilbrakt så mye tid der til å kunne svare på
noen av disse spørsmålene.

Hvordan bodde jeg?

Vi leide en leilighet gjennom AirBnb. Leiligheten var veldig fin. Vi hadde vært vårt soverom,
et bad, kjøkken og stue, samt en stor bakhage som var felles sammen med resten av de
andre leilighetene.

Hvordan var prisene sammenlignet med norske?

Bolig:

Det er veldig dyrt å bo i Los Angeles, så prisforskjellene er ganske store. Vi var tre stk og betalte rundt 15 000 kr hver i mnd. Men man kunne selvfølgelig fått det billigere, men da måtte vi ha delt soverom osv, f.eks., eller så hadde det vært et stykke unna praksisplassen.

Mat på matbutikk:

Kjøtt og brus er billigere enn i Norge, ellers er prisene ganske like som i Norge. Det kommer selvfølgelig an på hvilken matbutikk man velger å handle på. Vi fant ut at
Walmart var billigst.

Middag på restaurant:

Det kommer jo an på hva slags restaurant du velger å dra på, men de restaurantene
vi har spist på har vært ganske like som prisene i Norge

Drikkevarer:

Billigere

Offentlig transport/Taxi:

Ganske greie priser mtp at vi tok Uber og ikke taxi. Los Angeles har nesten ikke offentlig transport så det ble ikke prøvd ut. I tillegg til dette hadde jeg leid bil alle tre
månedene.

Weekendturer (hoteller, tog, osv.)

- Tog eller andre offentlige transporter finnes nesten ikke i USA så jeg hadde leid bil i alle tre månedene
- Helgeturer er hva du gjør det til. For å få det billigst mulig anbefaler jeg å sjekke ut airbnb eller booke hotell tidlig

Var det kulturforskjeller?

Jeg bodde i Long Beach i LA. Long Beach er en super koselig by og jeg elsket å bo her. Det var kun 10 min å gå til stranden og en 30 minutters tur for å komme til Pike Outlets og Shoreline Village. Menneskene her er også utrolig imøtekommende og hyggelige. Et eksempel er at alle (til og med fremmede) kommer til deg og spør hvordan du har det, eller “god morgen” på morgenen.

Kulturforskjellene er store, noe jeg ikke var helt forberedt på. Jeg tenkte at det kom til å være ganske likt som Norge, noe det absolutt ikke er, så jeg fikk et kultursjokk.

De største kulturelle forskjellene for:

1. Alle er veldig imøtekommende og hyggelige her. Fremmede kan komme bort til deg på gata og spør hvordan du har det osv, noe jeg ikke er vant med fra den norske kulturen.
2. Trafikken
3. Høytider som Thanksgiving og Halloween

Jeg synes kommunikasjonen har gått veldig bra. Det er selvfølgelig ord her og der jeg ikke alltid kommer på når jeg snakker, men de fleste forstår hva du mener uansett. Jeg har lært mye mer om sosialt arbeid generelt enn kun barnevernfaglig pensum. Jeg var med å spilte inn med podkast med sosialpodden hvor vi snakket om akkurat disse temaene, som om dette er noe som interesserer deg eller som du vil høre mer om anbefaler jeg å sjekke ut den!

Hvordan var praksisen?

Jeg tar praksis internasjonalt, som varer i tre måneder. Praksisen er veldig annerledes enn en norsk praksis. Her fokuserer man mer på sosialt arbeid
som en helhet, istedenfor barnevern som et spesifikt felt. Jeg synes det har vært veldig lærerikt, da jeg har fått innblikk i mye mer av sosialt arbeid som en helhet og ikke bare spesifikke ting som jeg hadde lært i Norge. Praksisveilederen vår er herlig. Hun er så imøtekommende, snill og støttende, og jeg har lært så mye av henne gjennom oppholdet mitt her.

Hvordan er læringsutbytte?

Har jo en annen praksis enn hva de i Norge har, så med tanke på læringsutbyttene kan det være litt vanskelig å klare å “oppnå” alle, men jeg har lært utrolig mye viktig her som jeg kommer til å ta med meg videre som kommende barnevernspedagog.

Hvordan er det å ta praksis i utlandet versus hjemme i Norge?

Praksisen hjemme i Norge er veldig rettet mot det du studerer, men i USA finnes ikke en utdanning kun for barnevernsfeltet. Fellesbetegnelsen er sosialt arbeid, så jeg har jobbet mye med sosialt arbeid her. Jeg har vært på en non-profit organisasjon kalt CityHeart. Her jobba jeg hovedsakelig med case-work knyttet til hjemløse, veteraner og andre i samfunnet som har behov for litt ekstra hjelp i en vanskelig hverdag. Å ta praksis i utlandet har vært en opplevelse som har lært meg mye og er noe jeg ikke ville vært foruten.

Anbefaler jeg utveksling?

Jeg anbefaler absolutt alle som får muligheten til å reise på utveksling. Det er en opplevelse som virkelig har utviklet meg på så mange områder. Å leve i et annerledes og nytt land har formet meg på mange måter. Denne utvekslingen har åpnet øynene mine for nye perspektiver, lært meg språket bedre og gitt meg en dypere forståelse for mangfoldet av verden.

Fra et personlig perspektiv har utvekslinga vært en slags kilde til en konstant vekst. Å tilpasse meg en helt ny og annerledes livsstil, takle ulike utfordringer og bli “kastet ut” i det ukjente har gjort meg mer selvstendig og fleksibel. Disse erfaringene har virkelig formet meg som person, utfordret grensene mine og gitt meg ulike ferdigheter jeg ikke trodde jeg hadde.

Fra et faglig perspektiv har utvekslinga gitt meg en mulighet til å jobbe i en organisasjon som har lært meg mye innen spesifikke fagområder som jeg ikke ville lært av en praksis hjemme i Norge.

Til slutt vil jeg si at det mest verdifulle for meg har vært nettverksbyggingen. Å møte mennesker fra forskjellige kulturer har ikke bare resultert i nye og fantastiske vennskap, men virkelig åpnet øynene mine for nye kulturer. Jeg har møtt så mange fine, hyggelige og snille mennesker som har lært meg så mye, og som jeg kommer til huske resten av livet.

Jeg gir oppholdet en 4. Har kost meg, opplevd og lært så mye, men jeg har nesten ikke jobbet noe med barn disse tre månedene, noe jeg ærlig syns er veldig kjipt, mtp at jeg studerer barnevern. Før jeg kom hit forventet jeg egentlig å være en del med barn, men det har jeg ikke.

Selv om jeg ikke har lært det jeg trodde jeg kom til å lære når jeg kom hit, har jeg likevel lært masse. Å hjelpe sårbare mennesker utenfor barnevernets område viste meg andre utfordringer i samfunnet der støtten ikke er like god som i Norge. Jeg har også lært mye om saksarbeid, som er relevant for utdanningen min og samarbeid med andre organisasjoner.

Instagram: Karolinelarnesen

Min opplevelse totalt

Bra
Bra
Bra
Bra
Bra
Les mer om California State University-Dominguez Hills (CSUH)
Dette reisebrevet handler om
done CSUH
done USA
done Barnevern

Sjekk ut alle stedene du har mulighet til å dra med utvekslingsvelgeren